Terapie craniosacrală

Terapia craniosacrală este o ramură a osteopatiei, scopul său fiind de a reduce compresia și a restabili fluxul lichidului cefalorahidian în sistemul nervos central.

Aceasta este o metodă blândă si non invazivă de evaluare și corecție a ritmului craniosacral, ritm dat de lichidul cefalorahidian. În terapie se manipulează cu mișcări foarte fine oasele craniului, gâtului, osului sacru și a coloanei vertebrale, stimulând fluxul lichidului cerebrospinal.

Beneficiile terapiei craniosacrale

  • echilibrare psiho-somatică
  • relaxare profundă
  • restabilirea sistemului imunitar
  • diminuarea durerilor
  • echilibru postural

Terapia craniosacrală se face cu blândețe pentru ca organismul să nu opună rezistență și osteopatul să poată intra în straturile mai profunde pentru a simți ce se întâmplă în organism.

Terapia craniosacrală este complementară altor terapii și prin profunzimea sa eliberează anumite restricții din corp, ajungându-se la cauza ce a determinat acestor restricții.  De multe ori o durere fizică este dată de o afecțiune emoțională, iar prin eliberarea emoției profunde și neconștientizate se rezolvă durerea.

Ce tratează osteopatia craniosacrală

În terapia craniosacrală terapeutul lucrează cu ritmul craniosacral și cu fascia – țesut conjunctiv de legătură între toate țesuturile și structurile din corp. În fascie se pot acumula tensiuni care dezechilibrează organismul.

Prin susținerea procesului de vindecare, terapia craniosacrală rezolvă problemele de tipul: dureri de spate și ale bazinului, dureri de cap, probleme de coloană cervicală, afecțiuni ale oaselor craniului, depresii, insomnii, atacuri de panică, diverse frici.

Centrul de sănătate Osteomedicare

Vino la diagnostic și tratament

Osteopatia este un domeniu complex, dar pe scurt osteopatia tratează dureri de spate, dureri de umeri, dureri de cap asociate durerilor de ceafă și umeri – afecțiunile secolului 21.

Terapii Osteomedicare

Îți datorezi momente fără durere

Misiunea noastră este de a fi aliatul tău în menținerea sănătății tale zi de zi

ro_RORO