Tratament osteopat

Osteopatia este o metodă modernă de diagnostic și tratament ce abordează corpul în mod holistic – ca un întreg. De ce această abordare? Deoarece sistemele din corpul nostru sunt într-o legătură permanentă unele cu altele și funcționează într-o simbioză perfectă.

Apariția tulburărilor într-o anumită zonă a corpului afectează și alte zone. Diagnosticul osteopat descoperă tulburările de mobilitate a țesuturilor, a organelor și a articulațiilor din perspectiva întregului corp și stimulează autovindecarea.

Tratamentul osteopat recunoaște dezechilibrele sistemului nervos din zona pelvisului la femei, de exemplu, și le corectează, aducând starea de normal. Astfel se poate trata infertilitatea.

Ramurile osteopatiei sunt dispuse în trei planuri cu trei tratamente diferite: osteopatia structurală pentru mușchi, articulații, oase, osteopatia craniosacrală pentru craniu și măduva spinării, și osteopatia viscerală pentru organele interne.

 

Ce tratează osteopatia

Osteopatia are la bază faptul că mușchii scheletali susțin și protejează organele interne. Acești mușchi pot fi dislocați din diverse cauze:

  • acccidente,
  • posturi incorecte,
  • stres sau presiune psihică

ceea ce rezultă în dureri locale sau tulburări ale organelor vitale, sistemelor circulator, nervos și cel respirator.

Durerile locale sunt diverse:


Dacă sistemul muscular și încheieturile sunt aliniate corect, atunci ţesutul corporal va fi sănătos şi sistemele circulator, limfatic şi digestiv vor funcţiona optimal.

Cele mai frecvente afecțiuni care apar sunt cele de la nivelul coloanei vertebrale – discopatii, protruzii, hernii de disc, care se pot trata prin intermediul osteopatiei.

Alte afecțiuni sunt: migrenă, cefalee, tulburări digestive, constipație, gastrite, tulburări de mobilitate sfincteriană, probleme de natură ortopedică – entorse de gradul 1 și 2.

Afecțiunile ce pot fi tratate prin osteopatie nu sunt limitate la cele de mai sus și te invităm să vii la o consultație de evaluare.

Osteopatia viscerală este o terapie ce redă mobilitatea și motilitatea viscerelor – a organelor interne.

Cu toate că este o terapie mai puțin cunoscută, osteopatia viscerală este foarte eficientă în optimizarea funcționării organelor interne, ceea ce o recomandă ca prevenție, cu rezultate pe termen mediu și lung.

Terapia se realizează manual, este blândă și non-invazivă.

Ce tratează osteopatia viscerală

Viscerele, termen prin care sunt denumite organele interne, devin disfuncționale prin reducerea capacității de contracție și relaxare. Osteopatia viscerală, prin manipulări blânde, redă capacitățile de funcționare ale organelor interne.

  • Organele abdominale: ficat, splină, vezica biliară, intestinul subțire, intestinul gros
  • Partea anterioară a gâtului care face legătura dintre craniu și organele din cutia toracică – acestea sunt abordate prin manipulări reflexogene sau de presiune a aerului, nefiind posibilă abordarea directă
Centrul de sănătate Osteomedicare

Vino la diagnostic și tratament osteopat

Osteopatia este un domeniu complex, dar pe scurt osteopatia tratează dureri de spate, dureri de umeri, dureri de cap asociate durerilor de ceafă și umeri – afecțiunile secolului 21. Prin utilizarea variatelor tehnici, se restabilește ritmul sănătos al organelor şi fluidelor din corp, ceea ce reduce durerea și reactivează autovindecarea.

Terapii Osteomedicare

Îți datorezi momente fără durere

Misiunea noastră este de a fi aliatul tău în menținerea sănătății tale zi de zi

ro_RORO