Dureri de umăr

Cu ce te ajută un tratament osteopat?

Tratamentul durerilor de umăr

Osteopații au competențele teoretice și practice pentru a preveni ca durerile de umăr să devină o afecțiune pe termen lung.

Problemele durerilor de umăr sunt adesea complexe și pot dura mult timp până la tratarea lor pe deplin.

În terapia osteopată folosim tehnici pentru creșterea gradului de mișcare și întinderi pentru a reduce tensiunea în mușchii locali și pentru a îmbunătăți treptat mișcarea umărului. De asemenea, putem realinia articulațiile și masăm mușchii gâtului, partea superioară și mijlocie a spatelui și zona omoplatului, dacă constatăm că acestea contribuie la durerea de umăr.

Tratamentul conduce la relaxarea mușchilor,  stimulează circulația sângelui și repară țesuturile. Oferim exerciții specifice personalizate pentru întărirea umărului și recomandări despre postură și stil de viață.

Simptomele durerilor de umăr

 • Durere surdă sau ascuțită la umăr sau partea superioară a brațului, mai ales atunci când porți greutăți, ridici brațul sau te culci pe el
 • Umăr rigid și dureros care limitează capacitatea de a folosi brațul în activitățile de zi cu zi și se agravează pe măsură ce ziua de lucru progresează
 • Articulație dureroasă pe vârful umărului, unde clavicula și omoplatul se întâlnesc
 • Umflare, rigiditate, durere ascuțită ce înjunghie umărul
 • Durerile reduc adesea calitatea somnului

Ce afecțiuni au pacienții care acuză dureri de umăr

 • Tendinita – inflamarea datorată suprasolicitării umărului, a tendonului, un fascicul fibros, ce conectează mușchiul la os
 • Osteoartrita – declanșată de mișcările făcute în timpul activităților sportive, accidente de muncă, sau leziuni cronice la nivelul umărului.
 • Bursita – inflamarea și mărirea de volum a bursei, un săculeț situat între mușchi și o parte a omoplatului

6 recomandări pentru sănătatea umărului

 1. Evită să rămâi în aceeași poziție prea mult timp
 2. Verifică-ți postura, mai ales când stai la birou sau în fața unui ecran
 3. Nu sta la birou mai mult de două ore – ridică-te, mișcă-te și întinde-te
 4. Asigură-te că utilizezi un mouse ergonomic care să evite tensiunile din umăr
 5. Dacă ești un utilizator intens de computer, alternează utilizarea mouse-ului cu mâna stângă și cea dreaptă
 6. Fă o rutină zilnică de exerciții blânde pentru gât, umeri și spate pentru a-ți menține umărul, gâtul și partea superioară a spatelui relaxate. În special, asigură-te că întinzi mușchii pieptului și întărești mușchii spatelui dintre omoplați.

Afecțiuni tratate de osteopatie

De ce nu?! Aceasta a fost simpla întrebare pe care mi-am adresat-o, când mi-a fost recomandat Paul Caradan. Ma saturasem de dr. neurologi, neurochirurgi, orl-iști care-mi recomandau CT-uri peste CT-uri, în urma unui TCC, negăsind cauza simptomelor pe care le aveam. A trecut doar o săptămână de la prima sedinta de terapie și ma simt un om normal: fără amețeli, dureri de cap, cervicale, lombare... Aștept cu responsabilitate 😁și drag următoarea ședința!
~ Denisa ~
Centrul de sănătate Osteomedicare

Vino la diagnostic și tratament

Osteopatia este un domeniu complex, dar pe scurt osteopatia tratează dureri de spate, dureri de umeri, dureri de cap asociate durerilor de ceafă și umeri – afecțiunile secolului 21. Prin utilizarea variatelor tehnici, se restabilește ritmul sănătos al organelor şi fluidelor din corp, ceea ce reduce durerea și reactivează autovindecarea.

Terapii Osteomedicare

Îți datorezi momente fără durere

Misiunea noastră este de a fi aliatul tău în menținerea sănătății tale zi de zi

ro_RORO