Terapie prin neurofeedback

Predispozitiile genetice, traumele, lumea agitata in care traim si provocarile zilnice carora trebuie sa le facem fata, ne duc adesea in situatia de a cauta o terapie care sa ne ajute sa ne controlam cat mai bine reactiile si emotiile.

Neurofeedbackul este exact metoda care are rolul de a produce o schimbare la nivelul creierului, de a-l ajuta sa se autoeduce si sa-si corecteze singur disfunctionalitatile.

Cum actioneaza terapia prin neurofeedback?

De cele mai multe ori apelam la un psiholog sau psihoterapeut pentru ca observam cum agitatia, nervozitatea, reactiile disproportionate ne transforma pe noi sau pe cei din jur in persoane cu care nu ne mai putem intelege.

Terapia cu neurofeedback contribuie la imbunatatirea activitatii creierului, la formarea si dobandirea altor modele de comportament pentru situatii care determinau anterior reactii pe care nu le puteam controla.

Neurofeedbackul este o tehnica de antrenament al undelor cerebrale, neinvaziva si fara efecte secundare. Electrozii pusi pe scalp nu actioneaza in niciun fel asupra creierului, ci doar culeg informații despre activitatea electrică a creierului, informații ce sunt transpuse într-un grafic numit electroencefalogramă (EEG).

Aplicarea acestei tehnici isi dovedeste din ce in ce mai mult utilitatea in tratarea unor afectiuni fizice si emoționale din ce in ce mai variate, cum ar fi: depresia, anxietatea, durerea cronica, insomnia, memoria, tulburările alimentare, tulburările de comportament,  dependențe, ADHD, autism, menopauza, vertij, astm bronsic, tinitus, recuperare post AVC etc.

La cine putem apela pentru terapie prin neurofeedback?

Un rol important in obtinerea rezultatelor dorite il are nu doar tehnica folosita, ci si terapeutul care aplica metoda.

Terapeutii Osteomedicare sunt terapeuti experimentati care au reusit schimbări importante la multi pacienti copii si adulti, cu probleme de ADHD, autism, anxietate, depresie, tulburari de alimentatie, insomnie, migrene,, stres cronic, tinitus.

Iti doresti o viata echilibrata si implinita?

Iti doresti o viata implinita?

Osteomedicare

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Terapii Osteomedicare

Îți datorezi momente fără durere

Misiunea noastră este de a fi aliatul tău în menținerea sănătății tale zi de zi

ro_RORO