Terapie prin neurofeedback

terapie prin neurofeedback preturi

Neurofeedbackul este exact metoda care are rolul de a produce o schimbare la nivelul creierului, de a-l ajuta sa se autoeduce si sa-si corecteze singur disfunctionalitatile. Cu terapie prin neurofeedback se antrenează direct creierul care învață astfel să fie mai eficient.

Cum actioneaza terapia prin neurofeedback?

De cele mai multe ori apelam la un psiholog sau psihoterapeut pentru ca observam cum agitatia, nervozitatea, reactiile disproportionate ne transforma pe noi sau pe cei din jur in persoane cu care nu ne mai putem intelege.

Terapia cu neurofeedback contribuie la imbunatatirea activitatii creierului, la formarea si dobandirea altor modele de comportament pentru situatii care determinau anterior reactii pe care nu le puteam controla.

Neurofeedbackul este o tehnica de antrenament al undelor cerebrale, neinvaziva si fara efecte secundare. Electrozii pusi pe scalp nu actioneaza in niciun fel asupra creierului, ci doar culeg informații despre activitatea electrică a creierului, informații ce sunt transpuse într-un grafic numit electroencefalogramă (EEG).

Aplicarea acestei tehnici isi dovedeste din ce in ce mai mult utilitatea in tratarea unor afectiuni fizice si emoționale din ce in ce mai variate, cum ar fi: depresia, anxietatea, durerea cronica, insomnia, memoria, tulburările alimentare, tulburările de comportament,  dependențe, ADHD, autism, menopauza, vertij, astm bronsic, tinitus, recuperare post AVC etc.

La cine putem apela pentru terapie prin neurofeedback?

Un rol important in obtinerea rezultatelor dorite il are nu doar tehnica folosita, ci si terapeutul care aplica metoda.

Terapeutii Osteomedicare sunt terapeuti experimentati care au reusit schimbări importante la multi pacienti copii si adulti, cu probleme de ADHD, autism, anxietate, depresie, tulburari de alimentatie, insomnie, migrene, stres cronic, tinitus.

Cum decurge o ședință de terapie prin neurofeedback

Pașii terapiei prin neurofeedback sunt:

  1. Înregistrarea activității undelor cerebrale prin aplicarea de către terapeut a electrozilor la nivelul scalpului. Se folosește o pastă pentru fiecare electrod în parte.
  2. Sistemul de neurofeedback procesează semnalul și extrage informații despre frecvențele creierului. În funcție de ceea ce dorim să tratăm, promovăm unele frecvențe ale undelor cerebrale iar pe altele le diminuăm.
  3. Persoana sub tratament va urmari fluxul activității cerebrale sub forma unor succesiuni de imagini/jocuri video/filme și joacă cu creierul său jocul video. Prin acest proces activitatea creierului este antrenată pentru atingerea performanțelor dorite.
  4. Poziționarea electrozilor se face în funcție de frecvențelor urmărite de terapeut, în concordanță cu simptomele persoanei tratate.

După mai multe ședințe de terapie prin neurofeedback afecțiunile fizice și emoționale se redresează prin reglarea naturală a creierului și a proceselor implicate.

Iti doresti o viata echilibrata si implinita?

Iti doresti o viata implinita?

Osteomedicare

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Terapii Osteomedicare

Îți datorezi momente fără durere

Misiunea noastră este de a fi aliatul tău în menținerea sănătății tale zi de zi

ro_RORO