De ce sa alegi terapia prin masaj? Beneficii.

terapia prin masaj beneficii seniori post natal
 • Terapia prin masaj  pentru imagine corporala pozitiva
 • Masaj pentru varstnici
 • Masaj impotriva dependentelor
 • Masaj pentru mame

***

Masaj pentru imagine corporală pozitivă

Suntem bombardați în fiecare zi cu imagini de perfecțiune: vieți perfecte, corpuri perfecte, copii perfecți, toate pentru a afişa imaginea perfectă prin intermediul rețelelor de socializare.

Aceste imagini sunt greu de trăit, așa că poate nu este de mirare că organizațiile de caritate avertizează că problemele de sănătate mintală cresc, în special în rândul tinerilor.

Cu toate acestea, puteţi să luaţi măsuri pentru a vă proteja împotriva atacului perfecțiunii.

Ce este imaginea corpului?

Imaginea corpului este modul în care te vezi fizic, atât când te gândești la tine, cât și când te uiți într-o oglindă.

Imaginea corpului este afectată de:

 • Cum te simți în legătură cu corpul tău, inclusiv înălțimea, greutatea și forma
 • Convingerile tale despre aspectul tău, care poate include opinii despre aspectul „corect” și
 • Cum îţi simţi corpul tău fizic în timp ce te miști.

Imaginea corporală este, de asemenea, afectată de stereotipuri și credințe, inclusiv de cei din jurul tău, precum și de familia ta.

A avea o imagine corporală pozitivă nu înseamnă să crezi că totul despre corpul tău este perfect.

La urma urmei, nimeni nu este perfect, nici măcar supermodelele.

În schimb, imaginea pozitivă a corpului înseamnă să-ți accepți corpul pentru ceea ce este, sărbătorirea formei și mărimii tale naturale și a performanțelor corpului tău.

Oamenii cu imagine corporală pozitivă înțeleg că aspectul personal are foarte puține legături cu capacitatea intelectuală sau caracterul.

Sunt încrezători și confortabili cu ei înșiși şi îşi îngrijesc acest templu numit corp și nu pierd timpul îngrijorați că nu au corpul perfect.

O imagine corporală slabă sau negativă poate fi punctul de plecare pentru boli mintale grave, inclusiv tulburări alimentare, cum ar fi anorexia, precum și anxietatea și depresia.

Prin urmare, este importantă construirea și menținerea unei imagini pozitive a corpului.

A învăța să te accepți pe tine și pe corpul tău – sau chiar doar să îți iei o pauză din când în când – este una dintre cele mai importante abilități personale pentru minte.

Masajul poate fi considerat terapie pentru imaginea corporala
Masajul poate fi considerat terapie pentru imaginea corporala

Terapia prin masaj ne poate readuce încrederea fata de noi înșine.

Masajul poate elibera nu numai tensiunea musculară dar și tensiunea care poate rezulta din efortul fizic cât şi tensiunea nervoasă acumulata de-a lungul zilei.

Masajul poate crea o îmbunătăţire a sănătăţii interioare şi creşterea stimei de sine prin simplul fapt ca în loc să ne judecăm, ne oferim ceva şi ne mulţumim pentru felul minunat în care suntem.

După sesiunile de masaj vei începe să te simți bine cu tine şi cu corpul tău. Această stare este fundamentală în construirea stimei de sine atât de mult râvnita. 

Masajul va deveni astfel o modalitate neașteptată de conectare cu corpul tău, transformându-te intr-un templu unde sufletul şi mintea ta sălăşluiesc într-o armonie perfectă.

Terapia prin masaj este bună pentru persoanele în vârstă?

Pe măsură ce îmbătrânim, corpurile noastre incep sa resimta  o serie de modificari.

 Poate fi dificil să rămâi activ pe parcusul zilei in toate activitățile fizice, din cauza afecțiunilor cronice, cum ar fi artroza sau afecțiunile precum boala Parkinson.

A ramane activ fizic este vital pentru persoanele în vârstă, deoarece exercițiile fizice regulate pot ajuta la îmbunătățirea mobilității, a flexibilității și chiar a sănătății tale mintale.

Terapia prin masaj pentru persoanele în vârstă poate fi un mod eficient, non-invaziv, de a ajuta la ameliorarea unora dintre simptomele multor afecțiuni legate de vârstă, în special atunci când este utilizat pentru a complimenta serviciile medicale tradiționale.

Prin masajul terapeutic, persoanele în vârstă pot experimenta o calitate a vieții îmbunătățită, creșterea nivelului de energie și se pot simți mai tineri și mai sănătoși în general.

terapia de masaj pentru varstinici / seniori

Terapia prin masaj oferă numeroase beneficii întregului corp. 

Ajută la calmarea durerilor articulare și musculare și poate reduce chiar și nivelul crescut de stres care  vine odată cu înaintarea în vârstă.

 Tehnicile de masaj utilizate pentru persoanele în vârstă includ masari  mai usoare, blânde, frământari, precum și aplicarea presiunii în anumite puncte ale corpului. Chiar și cel mai blând masaj are efecte  asupra sistemului nervos și circulației sângelui, două dintre cele mai vulnerabile sisteme ale organismului care simt efectele îmbătrânirii.

Un masaj tipic pentru un senior implică de obicei o scurtă sesiune care durează în jur de treizeci de minute. Mișcările liniștitoare ale mâinii ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, în special la picioarele diabeticilor  și ameliorează tensiunea musculară în timp ce relaxează corpul și mintea.

Beneficiile masajului  pentru seniori

Terapia prin masaj pentru persoanele în vârstă s-a dovedit a avea efecte pozitive asupra:

Durerilor din cauza artrozei. Persoanele în vârstă care au inclus tehnicile de  masaj ca parte a tratamentului pentru osteoartrită au avut rezultate in ameliorarea rigiditatii si durerilor cauzate de artroza , și au îmbunătățit starea  fizică pe parcursul a mai multor  luni.

•  Calitatea somnului. Vârstnicii care primesc masaje săptămânale spun  că dorm mai profund și mai mult timp. Aceasta duce la un sentiment general de sănătate mai bună, deoarece corpului i se permite mai mult timp să se repare.

• Agitație datorată bolii Alzheimer. Masajul aplicat pe spatele pacienților  cu Alzheimer ajută la ameliorarea unor expresii de agitație care vin cu boala, cum ar fi rătăcirea, ritmul și rezistența.

Ameliorarea depresiei. Terapia prin masaj s-a dovedit a  oferi  confort mental vârstnicilor , mulți dintre ei fiind  lipsiți de aceasta sustinere mentala  – ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea sănătății in general.

Relaxare fizică și psihică. Sa dovedit că masajul scade acumularea nesănătoasă de cortizol, cunoscut sub numele de „hormonul stresului” din corp, permițând corpului să intre într-o perioadă de odihnă și întinerire.

• Vindecarea mai rapidă a rănilor si bolilor. Pe măsură ce îmbătrânim, articulațiile și mușchii noștri tind să se strângă, ceea ce poate face mai dificilă vindecarea ,deoarece capacitatea  noastră de mișcare este restricționată. Terapia de masaj menține mușchii, țesuturile conjunctive, articulațiile, tendoanele și ligamentele mai flexible ,seniorii fiind  mai puțin predispusi la răni pe termen lung.

Încercați să încorporați masajul în rutina dumneavoastră de asistență medicală pentru a vedea ce beneficii incepeti sa experimentati cu propriul corp.

Depășește-ți dependențele cu masaj

Această disociere emoțională poate fi adesea mult mai puternică pentru cei care se luptă cu dependențele.

Trăim într-o societate care pune presiune pe noi în fiecare zi şi ne afectează atât fizic, cât și mental.

masaj impotriva dependentelor

 De cele mai multe ori persoana dependenta se închide in el, fără să-și dea seama că realizează pe dinăuntru un „vid al goliciunii”. Acest „vid al goliciunii” este de nesuportat și așa el îl „umple” cu diferitele dependente. Însă aceste fapte provoacă și mai multă rușine și goliciune și așa începe un cerc vicios.

Încercând să fugă de haosul dinăuntru, se amageste pe el insusi cat si  pe cei din afară. Unii se avântă în carierele lor, gândind greșit că succesul trecător al serviciului ar putea potoli foamea lor imensă de dependenta de  alcool,droguri sau chiar dependenta sexuala .

El nu poate vedea cum deciziile sale îl afectează atât pe el cât și pe ceilalți și la fel nu poate vedea nici consecințele devastatoare pe termen lung ale alegerilor lui. Ambițiile sale denaturate și perspectiva sa nesigură și îngustă îl înclină să facă greșeli imense în luarea deciziilor importante, atât personal cât și în viața profesională.

El este orb la faptul că drumul pe care se află, este distrugător pentru el, familia sa, cât și pentru cei din jur. Își irosește darul vieții sale scurte de a-i influența pe alții într-un mod pozitiv.

Totuși, acest lucru s-ar putea schimba. Masajul terapeutic este una dintre cele mai eficiente metode pentru dependențele dvs. și vă poate ajuta să vă recuperați mult mai repede.

 De asemenea, alte terapii cum ar fi acupunctură, terapia cranio sacrala, yoga, meditația și consilierea nutrițională combinate cu masajul vă oferă o recuperare mult mai rapidă şi eficientă asupra minții şi corpului. 

Datorită acestor terapii de relaxare, dar mai ales prin masajul terapeutic, puteți simți cum vă conectaţi din nou cu propriul corp fiind prezenți şi în acelaşi timp conştienţi de modificările aduse corpului dumneavoastră. Atunci când aveți o dependență, continuați comportamentul dvs. distructiv, necontrolându-vă corpul.

 Odată ce începeți să luați în considerare că şi un model minte/corp/spirit, aveți mai multe opțiuni de tratament. 

Spiritul este cine suntem noi cu adevărat.

Cum ne poate ajuta  masajul?

Acesta este motivul pentru care masajul, care s-a dovedit a crește dopamina, serotonină și a scade cortizolul din corpul tău, în acest fel vă poate ajuta să vă recuperați mult mai repede.

Alte probleme fiziologice și emoționale în recuperare includ durere, agitație, anxietate și probleme de somn.

Masajul – aproape orice fel de masaj – vă ajută, de asemenea, la toate aceste lupte interne pe care le aveți. Corpul eliberează mai puțini hormoni de stres atunci când ești masat.

 Hormonii de stres, incluzând cortizolul, slăbesc sistemul imunitar și pot duce la accentuarea durerii, de accea prin tehnicile de masajul pot ajuta la diminuarea şi în timp la dispariţia totală a acestora.

După sesiunile de masaj susţinute de două ori pe săptămână timp de cinci săptămâni, veți constata că dormiţi și vă simţiţi mult mai bine şi mai fericit.

 Nu lăsa dependența ta să preia controlul asupra corpului tău.

Masajul creează încredere. Pentru prima dată, corpul poate fi complet relaxat, receptiv și cu bună dispoziție.

Terapia prin masaj pentru noile mame

Pentru multe proaspete mămici, anxietatea este una dintre cele mai frecvente afecţiuni întâlnite în perioada postnatala.

Efectele anxietății pot fi numeroase, incluzând problemele  alăptării și legătura emoțională care se dezvoltă între mamă și sugar.

masaj pentru mame

Sosirea copilului dvs. pe lume  este o certitudine că vă va ține ocupată 24h . Viața ta este acum despre schimbat de scutece, hrăniri nesfârșite, baile  și masajele pentru bebelus.  A fi în mijlocul tuturor acestei agitații poate fi foarte stresant.

Masajul postnatal este o practică tradițională minunată care ajută la calmarea noilor mămici. 

Terapia prin masaj relaxează mușchii la mamele care alăptează, ceea ce ajută în mod natural la scăderea hormonilor de stres, la creșterea circulației sângelui și la scăderea inflamatiilor. În mod automat, acest lucru va crește aportul de lapte matern pe măsură ce canalele blocate sunt elimiberate.

Masajul încurajează organismul să elibereze endorfinele – calmante naturale și hormoni simțitori bine secretați de creier. De asemenea, vă poate ajuta să dormiți mai bine….(cand aveti un moment de liniste 😊)

Imediat după sesiunea de masaj dar și în următoarea zi, puteți observa o diferență semnificativă psihica și fizica.

Care sunt avantajele unui masaj postnatal?

 • Ajută la eliberarea inflamaţiilor dureroase și relaxarea tensiunii musculare. Întregul proces de naștere a fost o încordare a corpului, în special abdomenul, partea inferioară a spatelui și șoldurile. 
 • Intensifica circulaţia sângelui și oxigenului către mușchi, scăpând de toxine. De asemenea, ajuta la procesul de recuperare şi regenerare a corpului îmbunătățind starea de bine și imunitatea.
 • Reduce inflamaţiile prin stimularea drenajului limfatic care ajută la îndepărtarea excesului de lichide și a toxinelor. Stimularea țesuturilor poate ajuta, de asemenea, corpul dumneavoastră să directioneze apa în locurile potrivite.
 • Te vei simţi mult mai relaxată si calma . Masajul încurajează organismul să elibereze endorfinele – calmante naturale și hormoni simțitori bine secretați de creier. De asemenea, vă va ajuta să dormiți mai bine.
 • Ajută corpul să elibereze oxitocină. Oxitocina declanșează reflexul de degajare care eliberează laptele din sân. Acest lucru înseamnă că s-ar putea scurge lapte de sân în timpul masajului, așa că mențineți sutienul care alăptează cu câteva tampoane de sân.
 • Deschide canalele blocate, eliberând blocajele sau zonele întărite și reduce riscul de mastită. Cu toate acestea, masajul trebuie să fie relaxant și blând. Masajul mai puternic poate înrăutăți mastita, deoarece împinge laptele scurs în țesutul sânului.
 • Accelerarea recuperării de după naștere. Doar în cazurile în care ați avut cezariană, va trebui să fiţi mai precaute până când operaţia s-a vindecat.
 • Vă ajută să faceți față depresiei postnatale. Masajul poate îmbunătăți starea de spirit și scade nivelul de stres.

Ce poziții sunt cele mai bune pentru un masaj postnatal?

Pe parcursul masajului dvs., va trebui să schimbați poziția de câteva ori, pe măsură ce maseuza dvs. se deplasează de la o parte a corpului la alta.

Ceea ce este important este să vă anunțați maseuza dacă una din poziții vă este incomodă. De asemenea, spuneți-i dacă presiunea este prea mare sau vă provoacă vreun disconfort.

 Când nu trebuie să vă faceţi masaj postnatal?

Nu este recomandat un masaj postnatal dacă:

 • Aveți complicații medicale, în special în timpul și după naștere
 • Aveți probleme ale pielii, cum ar fi erupții cutanate, blistere, și eczeme
 • Ați avut o naștere prin cezariană, până când s-a vindecat cicatricea
 • Aveți tensiune arterială ridicată
 • Aveți o hernie

Obțineți întotdeauna aprobarea medicului dumneavoastră înainte de a începe să faceți masaje.

În concluzie, este important să obțineți acel  „timp pentru mine”, cât de dificil poate părea acest lucru.

Paul Caradan

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Terapii Osteomedicare

Îți datorezi momente fără durere

Misiunea noastră este de a fi aliatul tău în menținerea sănătății tale zi de zi

ro_RORO