Reflexoterapie

În reflexoterapie, presiunea se aplică punctelor reflexe specifice de pe picior. Aceste puncte corespund organelor și zonelor corpului. Se spune că tratamentul induce un răspuns vindecător, chiar ameliorând unele afecțiuni.

Reflexoterapia este unul dintre cele mai populare tipuri de masaj. Dincolo de efectele benefice de tratament, scopul lui este de a  merge mai adânc decât pielea și mușchii. Frământarea cărnoase a piciorului, tragerea degetelor de la picioare, urmărirea în jurul călcâiului și împingerea adâncă în arcadă sunt doar câteva dintre mișcările pe care le veți experimenta în timpul unui tratament.

Cum funcționează reflexoterapia?

Teoria care stă la baza reflexoterapiei  este că există anumite puncte sau zone  de pe picioare și mâini care sunt conectate energetic la anumite organe și părți ale corpului prin canale de energie din corp.

Prin aplicarea presiunii asupra zonelor reflexe, terapeutul  elimină blocajele energetice și promovează sănătatea în zona corporală aferentă.

Ce mă pot aștepta într-o primă vizită de reflexoterapie?

Indiferent de starea (condițiile) dvs. de sănătate (de exemplu, migrenă, greață, sciatică etc.), terapeutul se concentrează pe întregul model al terapiei de reflexo, începând de la degetele de la picioare și lucrând în josul piciorului. O sesiune completă de reflexoterapie  utilizează multe tehnici diferite și include toate punctele de pe ambele picioare (și poate de pe mâini și urechi).

Lucrând toate punctele, terapeutul se adresează organelor și glandelor interne, precum și grupurilor musculare, oaselor, ganglionilor nervoși (plexul solar, plexului brahial) și nervilor (sciatic) în timpul unei sesiuni.

Dacă aveți o afecțiune specifică, cum ar fi migrenele, terapeutul  va simți cu atenție și va lucra zona corespunzătoare problemei de prezentare. Cu toate acestea, vor lucra și toate zonele piciorului cu o presiune ușoară, deoarece, conform teoriilor reflexoterapiei, acest lucru permite căilor nervoase și congestiei să se elibereze și promovează răspunsul de relaxare pentru întregul corp.

Cum se tratează durerea și disconfortul cu ajutorul reflexoterapiei?

Primul lucru de înțeles este că reflexoterapia  stimulează sistemul nervos să facă munca de echilibrare și eliberare; nu terapeutul este cel care „remediază” disconfortul. Cu alte cuvinte, „eliberarea durerii” nu este modelul; scopul este mai degrabă aducerea întregului corp în echilibru, iar apoi durerea va dispărea.

Dacă reflexoterapeutii  găsesc durere, congestie  în timpul ședinței, aceștia vor aplica presiune pentru a lucra la readucerea corpului în echilibru.

Reflexoterapeutul se poate întoarce în acea zonă sau la fața locului la sfârșitul sesiunii, confirmând că durerea a fost eliberată. Pe tot parcursul sesiunii, terapeutul va rămâne present pe punctele afectate, reducand si aducand  pacientul  într-o stare calmă și centrată de conștientizare.

Care sunt beneficiile?

Reflexologia poate aborda orice, de la dureri de cap la probleme de sinusuri și probleme de stomac. Dacă sensibilitatea sau sensibilitatea este experimentată atunci când o zonă este stimulată, aceasta indică de obicei slăbiciuni corporale sau dezechilibre în cadrul organului corespunzător.

Cu presiunea repetată și manipularea terminațiilor nervoase, reflexoterapia poate ajuta la eliminarea oricăror canale de energie blocată. Se spune că face acest lucru prin mișcarea fluxului de sânge, substanțe nutritive și impulsuri nervoase. Acest lucru îmbunătățește în cele din urmă sănătatea și echilibrul general.

Alte beneficii potențiale:

 • Curăță corpul de toxine
 • Sporiți sistemul imunitar
 • Creșteți circulația
 • Promovează vindecarea
 • Echilibrează energia

Cât de des am nevoie de reflexoterapie?

Reflexoterapia  poate servi mai multor scopuri. Scopul tratamentului dvs. va determina cât de des ar trebui să vă programați vizitele. Depinde și de preferințele personale și de buget, desigur.

Dacă încercați să tratați o anumită afecțiune, ar trebui să vă programați sesiunile de reflexoterapie o data sau de doua ori  pe săptămână. Este o idee bună să mențineți același program și să vă bucurați de tratamentele dvs. în aceeași zi în fiecare săptămână timp de aproximativ patru până la șase săptămâni. Odată ce sunteți mulțumit de modul în care vă simțiți, vă puteți reduce sesiunile la fiecare două săptămâni și, eventual, o dată pe lună.

Dacă tratați o afecțiune cronică, vă recomandăm să continuați o rutină de sesiuni săptămânale. Vă veți simți mai bine după mai multe ședințe și s-ar putea să fiți înclinați să vă opriți. Cu toate acestea, cu probleme cronice, durerea dvs. va reveni și va trebui să suportați recuperarea lentă din nou. Menținerea stării dumneavoastră este mult mai puțin dureroasă și mai puțin perturbatoare pentru stilul tău de viață.

Desigur, puteți programa chiar sesiuni de reflexoterapie doar pentru relaxare. Dacă pur și simplu îți place să-ți iei timp pentru tine, atunci tratamentele regulate de reflexoterapie vor face cu siguranță trucul.

Centrul de sănătate Osteomedicare

Lucruri importante de reținut

 • Nu primiți reflexoterapie dacă sunteți gravidă. Încercați în schimb un masaj prenatal.
 • Consultați mai întâi un medic dacă aveți probleme la picioare, o vătămare sau o boală a vaselor de sânge asociate cu cheaguri sau varice.
 • Este recomandat sa faci 1-2 sau mai multe serii de cate 10 sedinte reflexoterapie;
 • Este recomandat ca inainte de terapie cu 1 ora cat si cu 30 minute dupa terapie sa nu mananci nimic;
 • Pe perioada sedintelor de reflexoterapie este indicat sa bei o cantitate cat mai mare de lichide, peste 2 litri, in functie de posibilitatile organismului tau;
 • Pe perioada terapiei este recomandat sa nu fumezi, sa nu consumi bauturi alcoolice, sa diminuezi consumul de cafea;
 • Pe perioda tratamentului reflexogen este recomandat sa ai o dieta echilibrata, bogata in legume, fructe si sucuri naturale, si de preferinta sa eviti carnea.
Terapii Osteomedicare

Îți datorezi momente fără durere

Misiunea noastră este de a fi aliatul tău în menținerea sănătății tale zi de zi

ro_RORO