Kinetoterapie

Kinetoterapia are ca element central exercițiul fizic și este utilizată pentru a preveni îmbolnăvirile fizice, pentru a preveni complicațiile și sechelele în cazul îmbolnăvirilor neuro-musculo-articulare.

Kinetoterapia ajută la recuperarea funcțiilor afectate în situaţii posttraumatice şi postoperatorii, la recuperarea sportivilor, la dezvoltarea corectă a posturii copiilor și ca exerciții pentru o naștere ușoară și recuperare rapidă după naștere.

Beneficiile kinetoterapiei

  • menținerea condiției de sănătate și a unei stări de bine;
  • îmbunătățirea mobilității și a amplitudinii articulare;
  • mobilitatea și flexibilitatea ameliorate scad riscul de accidente;
  • recuperarea într-un timp mai scurt în urma evenimentelor traumatice;
  • creșterea randamentului în raport cu efortul fizic și îmbunătățirea tonusului muscular;
  • creșterea forței musculare;

Terapia craniosacrală se face cu blândețe pentru ca organismul să nu opună rezistență și osteopatul să poată intra în straturile mai profunde pentru a simți ce se întâmplă în organism.

Terapia craniosacrală este complementară altor terapii și prin profunzimea sa eliberează anumite restricții din corp, ajungându-se la cauza ce a determinat acestor restricții.  De multe ori o durere fizică este dată de o afecțiune emoțională, iar prin eliberarea emoției profunde și neconștientizate se rezolvă durerea.

Ce tratează osteopatia craniosacrală

În terapia craniosacrală terapeutul lucrează cu ritmul craniosacral și cu fascia – țesut conjunctiv de legătură între toate țesuturile și structurile din corp. În fascie se pot acumula tensiuni care dezechilibrează organismul.

Prin susținerea procesului de vindecare, terapia craniosacrală rezolvă problemele de tipul: dureri de spate și ale bazinului, dureri de cap, probleme de coloană cervicală, afecțiuni ale oaselor craniului, depresii, insomnii, atacuri de panică, diverse frici.

Centrul de sănătate Osteomedicare

Vino la diagnostic și tratament

Osteopatia este un domeniu complex, dar pe scurt osteopatia tratează dureri de spate, dureri de umeri, dureri de cap asociate durerilor de ceafă și umeri – afecțiunile secolului 21.

Terapii Osteomedicare

Îți datorezi momente fără durere

Misiunea noastră este de a fi aliatul tău în menținerea sănătății tale zi de zi

ro_RORO