Ce este osteopatia? Cand mergi la un osteopat? Recomandari ostepat in Bucuresti

gimnastica miofasciala

Stilul de viata sedentar combinat cu problemele psiho-emotionale vor fi mereu principalele motive pentru care organismul nu functioneaza corespunzator. Atunci cand avem dureri de spate, primul remediu la care ne gandim este sa aplicam tot felul de creme sau sa luam medicamente care pot sa amelioreze durerile. O metoda ușoară, de suprafata si cu efecte temporare.  Pentru ca problemele nu sunt rezolvate decat pe moment.

In cazul in care te confrunti si tu cu o serie de probleme care iti scad calitatea vietii atunci poti sa le rezolvi cu ajutorul unei terapii care face parte din medicina holistica, osteopatia. In randurile urmatoare, iti vom explica mai pe larg ce este aceasta terapie, cand ai nevoie de ea, dar si centru terapii alternative  si  osteopatie in Bucuresti unde poti sa iti faci o programare.

What is osteopathy?

Osteopatia este parte din medicina holistica ce analizeaza  si actioneaza ponind de la corpul uman privit ca un intreg. Astfel, sunt determinate pierderile de mobilitate in sistemul musculo – scheletal, visceral si cranio-sacral. Prin utilizarea unor tehnici manuale speciale, inlatura fixatiile afectate  si blocajele structurale, restabilind mobilitatea tesuturilor.

Osteopatia este o solutie simpla, nedureroasa si accesibila tuturor si, mai ales, naturala si non-invaziva. In multe dintre cazuri, corpul uman este readus intr-o conditie normala, avand efecte benefice pe termen lung.

Evident, este o alternativa a tratamentelor medicale anevoioase, proceduri riscante sau invazive.

Cand trebuie sa iei in considerare programarea la un osteopat?

Durerile de spate sunt principalele probleme care te fac sa iei in calcul programarea la osteopat. Trei din patru adulti sufera de dureri de spate cel putin o data in viata iar acestea apar la ridicarea greutatilor, miscari repetate in flexiune si de rotatie, postura gresita, sezut prelungit si incorect pe scaun sau la birou. Mai putin frecvente dar mai grave sunt durerile cauzate de infectii, tumori sau fracturi. Intinderile musculare sunt mai des intalnite la persoanele care practica sport, au dereglari de postura. De asemenea, obezitatea si stilul de viata nesanatos pot sa fie drept cauzele principale care te trimit la un osteopat.

Osteopatia se adreseaza adultilor si varstnicilor, copiilor si adolescentilor, femeilor insarcinate, victimelor accidentelor rutiere dar si sportivilor de performanta.

Unde poti sa gasesti un osteopat in Bucuresti?

Sunt putine cabinetele de terapie alternativa in Bucuresti care ofera osteopatie. Clinica noastra, Integrative OsteoMediCare, se afla pe Calea Victoriei, este usor accesibila si permite chiar accesul persoanelor cu mobilitate redusa.

Programarile se pot realiza si online sau telefonic. Poti sa iti faci o programare la una dintre clinicile care ofera si astfel de servicii medicale iar in urma unui consult se va putea determina daca problemele tale se califica pentru aceasta terapie alternativa.

Exact ca si orice alt tip de terapie alternativa, nu trebuie sa te astepti ca rezultatele sa apara imediat. In functie de fiecare persoana in parte dar si de gravitatea problemei va fi necesar un anumit numar de sedinte, astfel incat rezultatele si beneficiile sa fie pe termen lung.

Osteomedicare

Lasă un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Osteomedicare Therapies

You owe yourself moments without pain

Our mission is to be your ally in maintaining your health day by day

en_USEN