Digestive pain

Cu ce te ajută un tratament osteopat?

Tratamentul durerilor digestive

Osteopații au competențele teoretice și practice pentru a preveni ca durerile digestive să devină o afecțiune pe termen lung.

Durerile digestive trebuie tratate cu grijă, deoarece pot fi cauzate de o gamă largă de factori. La consultație efectuăm anamneza pacientului, un istoric de caz detaliat și de analize pentru a identifica cauzele potențiale ale simptomelor viscerale. Anamneza este importantă și pentru a exclude cauzele suspectate care ar putea necesita trimiterea la medicul de familie sau a unui specialist pentru investigații suplimentare.

Oricare dintre condițiile cu care mergi în mod normal la osteopat ar putea avea o componentă viscerală. Uneori este necesar să tratezi părți ale corpului care nu au legătură în mod evident cu simptomele.

Tratamentul osteopat al durerilor viscerale constă în masarea ușoară și mobilizarea organelor viscerale implicate și înrudite. De asemenea, putem lucra la realinierea cutiei toracice, a coloanei vertebrale lombare și a pelvisului.

La finalul ședinței îți oferim recomandări personalizate cu privire la dietă, postură și stil de viață

Simptomele durerilor digestive

 • Arsuri la stomac, reflux acid după ingerarea alimentelor
 • Crampe, dureri abdominale
 • Durere surdă în cadranul abdominal stâng inferior
 • Balonare, diaree sau constipație
 • Durere în partea inferioară a spatelui sau a zonei pelvine

Ce afecțiuni au pacienții care acuză dureri digestive

 • Diverticulită
 • Sindromul colonului iritabil
 • Candidoză
 • Tulburări digestive

6 recomandări pentru sănătatea digestivă

 1. Completează un jurnal de dietă structurat timp de o săptămână până la două săptămâni și utilizează-l pentru a solicita sfatul unui terapeut nutrițional calificat
 2. Mănâncă trei mese pe zi, bine distanțate, asigurând două-trei ore între sfârșitul mesei (mai ușoare) de seară și retragerea la culcare
 3. Fă întinderi dese și ia pauze de mini-exerciții la locul de muncă
 4. Bea 6 până la 8 pahare de apă pe parcursul zilei de lucru și între mese
 5. Adoptă o dietă bogată în alimente alcaline, adică salată și legume
 6. Mănâncă masa de seară cât mai devreme posibil și întoarce-te la culcare înainte de ora 22, fără alte gustări

Afecțiuni tratate de osteopatie

Recomand cu drag. Practic am avut noroc sa dau de Paul. Initial recomandarea era ptr alt doctor, dar indisponibilitatea m-a plasat in mainile lui Paul. Dupa prima sedinta, deja s-au vazut schimbari semnificative, in bine. Blocajele s-au ameliorat si deja mobilitatea a inceput sa castige teren. M-am reprogramat si a devenit rutina. Abia astept urmatoarele intalniri (ceva mai mult de lucru la mine)
~ Ionuț ~
Osteomedicare Health Center

Come to diagnosis and treatment

Osteopathy is a complex field, but in short osteopathy treats back pain, shoulder pain, headaches associated with neck and shoulder pain - diseases of the 21st century. By using various techniques, the healthy rhythm of organs and fluids in the body is restored, which reduces pain and reactivates self-healing.

Osteomedicare Therapies

You owe yourself moments without pain

Our mission is to be your ally in maintaining your health day by day

en_USEN