Lymphdrainage

drenaj limfatic aostemedicareâ

Drenaj limfatic este un tratament inventat de doi medici danezi Emil si Estrid Vodder in anii ’30 si trateaza afectiuni precum sinuzita, gripa sau bolile imunitare. Drenajul limfatic este un tip de masaj care se bazeaza pe miscari ritmice usoare care promoveaza miscarea limfei. Aceasta tehnica de masaj a devenit rapid populara, raspandindu-se pana in Paris iar dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, cei doi medici au revenit la Copenhaga pentru a promova drenajul limfatic. 

Sistemul limfatic are un rol esential in protejarea organismului de infectii si este format dintr-o serie de vase, glande si ganglioni care sunt parte din sistemul imunitar care sustine indepartarea toxinelor si a resturilor care se acumuleaza in organism. 

Beneficiile oferite de drenajul limfatic asupra organismului

Atunci cand trebuie restartat sistemul limfatic activitatea fizica si dieta sanatoasa nu sunt intotdeauna suficiente, iar drenajul limfatic poate sa devina o solutie eficienta. Drenajul limfatic poate avea o serie de beneficii incontestabile pentru oamenii care sufera de fibromialgie si oboseala cronica, la sportivi si persoane care au trecut printr-o interventie chirurgicala (operatie). Chiar si daca ai avut parte de o saptamana obositoare la serviciu poti sa beneficiezi de drenajul limfatic pentru a combate oboseala

Drenajul limfatic poate sa fie utilizat si la nivel cosmetic imbunatatind circulatia limfei la nivelul fetei, iar tenul poate sa elimine mai usor toxinele acumulate, iar aspectul sa fie unul mai sanatos. Drenajul limfatic reprezinta o optiune foarte buna de luat in considerare inainte de a incerca si alte tipuri de masaj. 

De fapt ce inseamna drenaj limfatic?

Drenajul limfatic este un masaj usor care pune in miscare limfa si sustine vindecarea rapida a organismului. 

Acest tip de masaj a oferit rezultate excelente in tratarea sau ameliorarea unor afectiuni cauzate de limfedem, accidente sau operatii, fibromialgie, anxietate, sistem imunitar, celulita. In special pentru persoanele care sufera de anxietate pe fond de stres, drenajul limfatic a oferit o serie de rezultate foarte bune iar schimbarile cu siguranta au fost mai mult decat benefice. 

Contraindicatii ale drenajului limfatic

Oricat de multe beneficii ar putea aduce drenajul limfatic pentru sanatatea umana, totusi trebuie sa se determine mai intai daca este potrivit pentru o persoana anume. In special persoanele care sufera de boli cronice precum diabetul zaharat, sunt supusi riscului de formare a cheagurilor de sange, prezinta inflamatii la nivelul ganglionilor limfatici, au infectii ale pielii si eczeme, prezinta umflaturi post operatorii, febra sau disfunctii ale rinichilor, le este contraindicat drenajul limfatic. 

Potentiale efecte adverse

Totusi trebuie retinut faptul ca si in cazul persoanelor sanatoase pot aparea o serie de efecte adverse precum vanatai, ameteli, varsaturi, dureri de cap, dureri musculare, senzatie de foame sau sete si in cazuri mai rare eruptii cutanate.  Pentru a evita aceste aspecte, discuta cu medicul de familie oportunitatea drenajului limfatic. 

Cine efectueaza drenajul limfatic?

Drenajul limfatic se realizeaza numai de specialisti calificati si cu experienta certificata care realizeaza miscari usoare pentru a se asigura ca nu apar efecte secundare. Acest tip de masaj se adreseaza oricarei persoane care doreste sa se recupereze mai rapid dupa o operatie, doreste sa se relaxeze dupa o perioada mai stresanta, doreste sa scape de riduri sau de celulita. 

Cand efectuezi drenaj limfatic?

Se recomanda ca drenajul limfatic sa se realizeze lunar si sa se apeleze la un cabinet specializat unde un profesionist iti va efectua acest masaj usor.  De altfel, poti apela la drenaj limfatic ori de cate ori este nevoie. 

Paul Caradan

Lasă un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Osteomedicare Therapies

You owe yourself moments without pain

Our mission is to be your ally in maintaining your health day by day

en_USEN