About Osteomedicare

Your Health Care Centre

Our Team

The Osteomedicare team consists of well-trained specialists, with thorough studies in the fields in which they operate.

Your Health Care Centre

Our mission

Our mission is to make sure that through high quality services you regain your mental and physical balance.


Paul studied osteopathic medicine in Denmark, but after a few years of practice in Copenhagen he returned to Romania, because here he considers that he can express himself best as a person and as a therapist.

The choice of osteopathy was not a difficult one. He knew from the beginning what he wanted to do. All he needed was the right scientific framework. And he found it.

The in-depth study of how the human body works makes osteopathy a constant challenge for him. The discovery of functional anatomy, of the association of the organ with function, are now part of his activity as an osteopath.

For Paul, development means reading continuously and learning continuously. Only in this way does an osteopath become valuable over time. 

"I am with people in their self-healing process" -Paul Caradan

Puterea de empatie si de a fi in pielea pacientului mi-a fost cel mai bun aliat pe drumul acesta,  iar dupa ani de practica, degetele au ajuns sa ma ghideze spre cele mai complexe țesuturi.
Am facut cursul de mobilizare fasciala cu instrumente precum ergon si ventuze pentru a ma familiariza si a deprinde lanturile miofasciale.
In 2018 ajungeam sef al departamentului de coloana vertebrala, responsabil de pregatirea si instruirea angajatilor noi in tratarea si recuperarea patologiilor de coloana.

In 2021 ma inscriam la Scoala de Osteopatie din cadrul Institutului de Osteopatie, Osteore, cursuri la care particip si in prezent. Este un motiv de mandrie pentru mine ca si terapeut, este o sursa de inspiratie extraordinara si nu ma vad abandonand niciodata aceasta cale de cunoastere a corpului uman in detaliu.  

Lectia de kinetoterapie cât și ședința de osteopatie trebuie sa fie unul dintre cele mai frumoase momente ale zilei, activand toate sistemele si organele pe care noi le cunoastem si le stimulam consecvent. Aici intervine activitatea mea ce poate deschide noi posibilitati de miscare și funcționalitate.

Ioana Spiridon

Ioana, licențiată in kinetoterapie si cu un master in posturologie și unul in recuperare neurologică.

Căutând cele mai eficiente metode de tratament am ales sa studiez si osteopatia, lucru pe care il fac si in prezent, si imi dedic timpul in a înțelege cauzele primare ce declanșează durerea.

Experiența acumulată în cei 7 ani de lucru cu pacienții prin osteopatie, kinetoterapie, masaj, fizioterapie si terapie manuala m-au dus la cunoașterea îndeaproape a corpului uman si a modului in care interacționează țesuturile, si a fost o completare esențială pentru tehnicile osteopate practicate in prezent.

Imi place sa cred ca in final ședințele de osteopatie sunt o parte esențială a procesului de recuperare, proces care implica cunoștințele si experiența terapeutului cat si vointa pacientului.

Cu o experiență de aproape 20 de ani în medicina de recuperare, practicată atât în România cât și în străinătate (Arabia Saudită – 7 ani, Franța – 1 an), consider că am capacitatea de a mă integra și de a performa în orice mediu, mai ales datorită abilității de a dezvolta conexiuni semnificative cu pacienții și de a înțelege nevoile acestora. M-am ocupat și am tratat pacienți din diverse categorii sociale, culturale și religioase, cu un nivel diferit în ceea ce privește starea sănătății, atitudinea față de boală și față de actul terapeutic.

În medicina de recuperare contactul cu pacientul este de durată, necesită răbdare, perseverență, empatie, responsabilitate, obiective clar stabilite, un plan de recuperare corect instituit, colaborare eficientă cu alte specialități (logopedie, osteopatie, terapie ocupațională, psihologie) și, în mod special, cu familia pacientului, cunoscut fiind faptul că un mediu familial favorabil nevoilor pacientului este de un real folos în procesul de recuperare.

Cred cu tărie că performanța în ceea ce privește calitatea actului medical și succesul demersului terapeutic sunt strâns legate de seriozitate și profesionalism, de capacitatea de adaptare la provocările care apar pe parcursul procesului de recuperare și, nu în ultimul rând, de educația medicală continuă.

  • Specialist în Neurobiologie, titlu obținut la Universitatea din București, Facultatea de Biologie
  • Graduate in Neuroscience, "Carol Davila" University of Medicine and Pharmacy
  • Competențe în electroencefalografie (EEG). Stagiu de pregătire practică, timp de doi ani, în domeniul electroencefalografiei (EEG), în cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale din cadrul Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan”.
  • A urmat cursul postuniversitar de Medicină psihosomatică de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara
  • EEG Info Certified Neurofeedback Specialist, Germany
  • Psiholog

Ce spun clienții noștri

În sfârșit, am găsit în echipa de la Osteomedicare ceea ce căutam demult: profesioniști adevărați, oameni minunați, foarte bine pregătiți, care cunosc foarte bine corpul și sufletul omenesc și știu ce au de făcut cu acestea, astfel încăt să revii la viață. Sunt foarte mulțumită și recomand cu toată căldura.
Rodica Mirica
Facebook
Paul, apreciez abordarea ta sinceră și directă, folosită pentru a îi ajuta pe oameni. Mulțumesc pentru că tu întotdeauna tratezi cauza și nu simptomele. Dai dovadă de echilibru, profesionalism și perseverență, calități pe care le investești zi de zi în viața și activitatea ta. Pentru tine nu este doar un 'simplu job', ci o vocație. Recomand cu încredere! 😇
Felicia Mitrea
Facebook

"Explorarea infinitelor axe proprii este sănătate, curajul reprezintă cea mai bună postură."

Osteomedicare Therapies

You owe yourself moments without pain

Our mission is to be your ally in maintaining your health every day

en_USEN