Gimnastica medicala - Core Yoga

Lipsa de forță în musculatura profundă înseamnă o pierdere de putere, o pierdere de tehnică și posibilitatea de rănire. Nucleul nostru este baza din care lucrăm, cu intenția de a crea mișcare și putere în jurul unui obiect stabil. Problema este că obiectul (coloana vertebrală) nu se stabilizează – necesită efort.

Gimnastica medicala – CORE YOGA pune împreună sistemul yoga cu cunoștințele de medicină osteopatică – ceea ce presupune menținerea funcțională a corpului uman ca întreg. Aceasta înseamnă, de asemenea, menținerea funcționalității musculare optime pentru a asigura armonia deplină a întregului corp uman.

CORE YOGA se ocupă în primul rând de recuperarea mobilității vertebrelor spinale și a altor articulații, ceea ce poate ajuta persoana să compenseze diferitele mișcări biomecanice pe care le folosește în munca sa de zi cu zi.

Misiunea Core Yoga

Misiunea acestui sistem bazat pe anatomia și fiziologia corpului uman este pregătirea sistemului nostru osteo-articular pentru activitățile zilnice, redobândirea mobilității articulare și corectarea posturilor greșite, datorită muncii sau posturilor incorecte obținute după traume și accidente, în cadrul capacităților corpului.

Corpul uman are resurse imprevizibile și pot fi descoperite lucrând zilnic, respectându-i limitele, timpul de odihnă și, de asemenea, acordând atenție nutriției noastre, care își propune să furnizeze substanțele nutritive de care organismul are nevoie pentru funcționarea sa optimă.

Cum funcționează?

Mușchii de bază ai bazinului sunt mușchi axiali ai regiunii abdominale-lombare-sacrale și șoldului. Acești mușchi înconjoară corpul în coloana vertebrală, inclusiv în regiunea abdominală. Mușchii acționează pentru a se flexa, extinde, roti, înclina lateral și stabiliza coloana vertebrală în timpul mișcărilor. Acestea includ mușchii abdominali, mușchii șoldului și mușchii coloanei vertebrale.

Menținerea acestor mușchi într-un tonus bun și o stare de elasticitate excelentă este deosebit de importantă.
Am creat un sistem excelent prin care fiecare persoană își poate observa și lucra propriile deficiențe și restricții motorii, crescând mobilitatea și stabilitatea corpului, prin exerciții special dedicate celor mai importanți mușchi care răspund la stabilitatea corpului în timpul activității fizice.

Acest sistem unic pentru mobilizarea celor mai importante articulații ale corpului susține cele ale corpului sistem osteo-articular, care implică elasticitatea și tonul mușchilor agonisti și antagonisti, ligamentele și cele mai importante țesuturi fasciale care au un rol special în transmiterea forțelor biomecanice în lanț, căptușeala corpului.

Mușchii profunzi sunt mușchii asociați cu țesutul conjunctiv și oasele abdomenului, șoldului și coloanei vertebrale.

Cum funcționează mușchii profunzi?

Mușchii profunzi protejează coloana lombară prin absorbția forțelor, care sunt produse de corpul inferior în timpul mișcării.

Mai precis, activarea lor ajută la prevenirea deformării inutile a coloanei vertebrale și a ligamentelor acesteia în timpul mișcării, menținând astfel o postură adecvată.

Centrul de sănătate Osteomedicare

Vino la diagnostic și tratament

Osteopatia este un domeniu complex, dar pe scurt osteopatia tratează dureri de spate, dureri de umeri, dureri de cap asociate durerilor de ceafă și umeri – afecțiunile secolului 21.

Terapii Osteomedicare

Îți datorezi momente fără durere

Misiunea noastră este de a fi aliatul tău în menținerea sănătății tale zi de zi

ro_RORO
en_USEN ro_RORO